Bedsted Bibliotek

Skolegade 1, 7755 Bedsted. Tlf.: 97945253

 Dit lokale bibliotek

Åbningstid. Tirs.: 14.30-17.30; tors.: 14.30-17.30

Vi har romanerne, billedbøgerne, emnebøgerne, oplæsningsbøgerne, musikken, cd-rom’erne, DVD-erne, bøgerne til forældrene om børnene – og så selvfølgelig internettet, som du altid frit kan benytte i bibliotekets åbningstid. Det materiale vi ikke har, skaffer vi til dig hurtigt, da vi samarbejder med alle biblioteker i Danmark.

Husk at det på enhver måde er gratis at benytte sig af folkebibliotekernes tilbud!

Skulle det knibe, giver biblioteket gerne en introduktion til nemme genveje til ”den bedste” information på nettet.

Savner du svar på en specifik information, så ring endelig, og biblioteket vil gøre alt for et hurtigt svar. Mangler du materiale om et konkret emne til din forening – eller andet, så ring eller kig ind! Vi vil sørge for at dække dit emne hurtigt og efter bedste evne.

Er du svagtseende, lidt tung til bens eller på anden vis besværet, kommer biblioteket gerne til dig med det materiale, du er interesseret i – f.eks. bøger indlæst på bånd eller cd.

Bedsted Bibliotek har en tradition for at udstille lokale kunstnere på skift, og en ny udstiller er på trapperne. Har du noget, du gerne vil udstille – som forening, privat eller lokal-historiker, hører biblioteket meget gerne fra dig.

Biblioteket er til for dig, så kig ind, så finder vi ud af det!

Lidt romanguf for de voksne indgået på Bedsted Bibliotek indenfor de sidste par måneder:

 

Bock, Ester: I det skjulte, (udg. 2006)

Indhold: Adelheid er ung lærerinde i Nordsjælland, men kommer fra det tyske mindretal i Sønderjylland. Under 2. verdenskrig oplever hun nazismens uretfærdigheder over for sine elever og slutter sig  - med store omkostninger – til modstandsbevægelsen. En fint komponeret historie, og mange, der er vokset op med krigen, vil helt sikkert kunne nikke genkendende til dette stykke hverdagsliv i det skjulte.

 

Moyes, Jojo: Brudeskibet, (udg. 2006)

I 1946 forlader mange unge kvinder Australien på skibet ”HMS Victoria” for at slutte sig til deres engelske, næsten ukendte brudgomme. I en lille 4-mandskahyt slippes følelserne løs – både om det, der efterlades, og det, der venter. Historien om brudeskibet er autentisk, og man skal have et hjerte af sten og være uimodtagelig for en god historie, for ikke at føle sig ualmindelig godt underholdt.

 

Rendell, Ruth: Rottweileren, (udg. 2006)

Inez Ferry er enke. Hun har et hus, hvor hun har en antikvitetsforretning i stuen og har fire lejere boende ud over sig selv. I det London-kvarter, huset ligger i, sker der en række mord på unge piger, og det er naturligvis dominerende samtalestof i butikken og blandt lejerne … Rendell har her skrevet en fremragende roman, der trods begivenhederne, langt hen er en hyggelig engelsk historie med spændende bekendtskaber og relationer imellem personerne. Men langsomt udvikler romanen sig til en psykologisk thriller – hvad sker der i hovedet på morderen …

 

Trollope, Joanna: Nye forhold, (udg. 2006)

Joanna Trollope kan bare det der med beskrivelser af menneskelige relationer. Hun tegner lynhurtigt hurtige og yderst skarpe skitser af parforhold, af forældre – og alle mulige andre roller, af normer og regler, og de indvirkninger, de har på os alle sammen. Denne bog er skarp, genkendelig, morsom og yderst velfortalt.

Sussman, Paul, Templets sidste hemmelighed, (udg. 2005)

 Efter debuten, (”den forsvundne hær), for knap to år siden, fortsætter den engelske forfatter og arkæolog sin serie med den egyptiske politimand Khalifa i hovedrollen.

Sussman skriver blændende og indsigtsfuldt om både arkæologi, politiarbejde, historie og politik i Mellemøsten, og den ædruelige muslim med det perfekte familieliv er så afgjort en fornyelse af krimien. Som med debuten, handler bogen her om gåder og konspirationsteorier, og er et rigtig godt bud på et alternativ til Dan Brown, (Da Vinci Mysteriet),